De 12-jarige (!) Britt Schaper was vanavond de beste in de talentenrubriek ‘The Match – Kiezen voor de Toekomst’. De benjamin van de rubriek kreeg de hoogste cijfers van het jurypanel bestaande uit Angelique Hoorn, Lennard de Boer en Remco Been. Coen Kerbert werd tweede en Lisa Tijhuis pakte de derde plaats.

De top drie van The Match. Foto: NI Salland

In Schaper’s tweede manche zag de jury duidelijk verbetering in vergelijking met de eerste ronde. De amazone wilde het in de eerste manche te goed doen volgens de jury en moest “gewoon” haar rondje rijden de tweede keer. Dit advies nam de 12-jarige amazone ten harte en zette een nagenoeg perfecte tweede manche neer. Met een totaal van 70,9 punten zette de amazone de talentencompetitie op haar naam. Schaper koos uiteindelijk voor de tien lessen van Angelique Hoorn. De jonge Schaper-telg reageerde: “Ik had sowieso al een hele goede dag, dus ja dit is ook gewoon heel leuk. Ik heb ook goed commentaar gehad en daar ga ik ook zeker wat mee doen.”

‘Fantastisch concept’

Coen Kerbert bezette de tweede plaats en was zeer enthousiast over de talentencompetitie: “Deze wedstrijd is een fantastisch concept die iedere ruiter zou moeten aanpakken. Ik denk dat iedereen nog wat kan leren, zelfs de beste ruiters.” Met een totaal van 69,4 punten moest Kerbert achter Britt Schaper aansluiten. De 19-jarige ruiter koos uiteindelijk voor lessen van Lennard de Boer.

‘Ja echt leuk!’

Lisa Tijhuis belandde na haar twee manches op de derde plaats. De amazone werd door de jury gewaardeerd met 68,9 punten en mocht als derde opstellen in de prijsuitreiking. Tijhuis deed vorig jaar ook mee en steeg dit jaar een aantal plaatsen in de ranking. Lisa: “Het was erg leuk en leerzaam. Ik heb het nu weer beter gedaan dan vorig jaar, dus ja echt leuk!” De amazone zal een aantal trainingen ontvangen van Remco Been.