Dit jaar staat op NI Salland het verenigingsspringen, een pony rubriek, weer op het programma. Tijdens het 50-jarig lustrum van de Heemruiters in 2009 werd deze rubriek geïntroduceerd waarbij het prijzengeld voor de vereniging te verdienen is, want zonder vereniging geen wedstrijd. Leden van de Heemruiters zijn al sinds jaar en dag vrijwilligers eerst bij CSI en later bij NI Salland en doen dit altijd met veel enthousiasme. Een goede reden voor NI Salland om de rubriek weer op het programma te zetten.

Dit jaar kunnen we ook weer op hun steun rekenen op ons concours en door het verenigingsspringen op het programma te hebben, laten we zien dat ook voor ons verenigingen van belang blijven. In de “team” springwedstrijd komen vier deelnemers met C, D, of E pony’s voor elke vereniging aan de start waarbij ook gebruik mag worden gemaakt van één of twee gast ruiters of amazones die niet bij de vereniging zitten.

De beste drie van de eerste manche gaan door naar de tweede manche, een jachtparcours. De derde manche, het jachtparcours met bonus hindernissen, moet daarna uitwijzen wie zich verenigingskampioen van NI Salland 2019 mag noemen. Het winnende team krijgt 250 euro, het tweede team 150 euro en het derde team 50 euro en al deze prijzen komen ten goede aan de vereniging.