Op de openingsdag van NI Salland 2019 gingen Frank Buitenhuis, Hilde Veenstra, Hendrik Jan Schuttert, Steven Veldhuis en Angelique Hoorn er met de overwinningen vandoor. Vooral Veldhuis was de gevierde man: de ruiter domineerde de ZZ top vijf op vier plaatsen.

In de klasse L was Frank Buitenhuis zijn collega’s te snel af. De ruiter stuurde I’m Special Easy (v.Andiamo)  net 18 honderdste sneller rond dan de nummer twee. Corrie Stoker – de Wit was die nummer twee en klokte met Gufala (v.Wisconsin) een tijd van 27,12 seconden. Op plaats nummer drie vinden we eveneens Frank Buitenhuis, dit maal met Jessograaf (v.Ultograaf). Pim Mulder (Idool) en Danny Schaper (Judgement Day) eindigden als vierde en vijfde en maakten de top vijf compleet.

Dubbelslag voor Veenstra

De klasse M viel ten prooi aan Hilde Veenstra en de amazone pakte zowel de winst als de tweede plaats. Veenstra finishte met After Pleasure Toltien (v.For Pleasure) in een tijd van 28,26 seconden en ging er met de overwinning vandoor. Met haar tweede paard Bikker K (v.Taloubet Z) kwam ze binnen in 28,73 en pakte een tweede plaats. Danny Schaper deed met Icole (v.Denzel vh Meulenhof) een goede poging Veenstra van haar troon te stoten, maar kwam met 29,26 tekort en werd derde. Rianne Nalis eindigde met Just Impression als vierde en Ben Anholts mocht de vijfde prijs in ontvangst nemen met Henriette (v.Cassini Gold).

Schuttert voor Veldhuis

In het Z was het Hendrik Jan Schuttert die net Steven Veldhuis de winst afsnoepte. De Ommenaar kwam met Hertogin van de Kouberg (v.Den Ham Blue R) door de finish in 24,45 seconden en mocht de hoogste eer opeisen. Steven Veldhuis verkeerde het buitenseizoen in topvorm en zet deze vorm ook in het binnenseizoen door op Nationaal Indoor Salland. De Haaksbergenaar had er met Grandia’s Elima (v.) net 19 honderdste langer voor nodig en werd met 24,64 tweede. Veldhuis tekende ook voor de derde plaats. Met Installera Balia R (v.Emerald) liet de ruiter de klok stilstaan op 25,16 en maakte daarmee de top drie compleet. Samantha Alexis MacKenzie en WBS Denver (v.L’Esprit) nestelden zich op de vierde plaats voor Emilia Kerimaa die met Hymne (v.Andiamo) vijfde werd.

Veldhuis domineert ZZ

In de klasse ZZ was Steven Veldhuis heer en meester. De ruiter pakte een eerste, tweede, derde en vijfde plaats. De in bloedvorm verkerende Veldhuis won de proef met Grandia’s Elima, werd tweede met Famariloma, pakte een derde prijs met Hoselinde en stuurde Gammon R.A.G. naar een vijfde plaats. Alleen Angelique Hoorn wist de reeks van Veldhuis te onderbreken. Hoorn werd met Space Girl vierde en verwees daarmee Veldhuis naar de vijfde plaats.

Angelique Hoorn op kop

Waar het Angelique Hoorn in het ZZ niet lukte, flikte de amazone het in het 1.40m wel. Hoorn kwam met Expectation of Romance (v.Celano) door de finish in 28,83 en hield daarmee Conor Drain op achterstand. Drain en Dialetto deden er 29,30 seconden over en werden tweede voor Samantha Alexis MacKenzie en Festus (v.Arezzo VDL). Pim Mulder werd nog vierde met B.C.O. Furioso Z (v.For Pleasure).