De landelijke finale om de Roelofsen Raalte Salland Cup in de klasse M is zojuist op CSI Salland gewonnen door Sander Naber met een fantastisch paard voor de toekomst, de zesjarige Di Zigeunerin VDL die in haar manier van springen veel doet denken aan haar zeer voorzichtige vader Zavall VDL. De vos ketst van de grond en Sander Naber maakte als laatste starter in de barrage handig gebruik van de zevenmijlspassen van deze krachtig springende topmerrie.

Daardoor werd Yoeri Marsman van de leidende positie verdreven met de Burggraaf-nakomeling Aninn.

Di Zigeunerin VDL (Zavall VDL x Hold Up Premier), geboren op VDL Stud, is een bekende bij het KWPN, want in 2011 behaalde ze tijdens haar IBOP een topscore van 87 punten, waarmee ze in de toptien van Nederland belandde. Bovendien werd ze tijdens de KWPN-Paardendagen derde in het nationaal kampioenschap vrijspringen.

Gisteren, vrijdag, werd de Roelofsen Raalte Salland Cup finale in de klasse L verreden. Hier won Jeannine van der Pol met de achtjarige Colfajz (v. Bright Speed). De tweede prijs ging naar Judith Vetker met Dimanche (v. Wizzerd WV), gevolgd door Jan Diepman met Freiminka-Time (v. Qualiy Time TN).