Roelofsen Horse Trucks is een bekende naam in de paardenwereld en is op meerdere wedstrijden een grote sponsor of hoofdsponsor. Op Nationaal Indoor Salland en voorheen op CSI Salland is het carrosseriebouwbedrijf al jarenlang sponsor in Mariënheem en ook dit jaar neemt Roelofsen Horse Trucks de rol van hoofdsponsor weer op zich. Wie aan Roelofsen denkt, denkt aan kwalitatieve en ook imposante vrachtwagens waarin het praktische met het esthetische gecombineerd wordt. “Eye for detail” luidt de slogan van het bedrijf en dat is zeker terug te vinden in de superdeluxe vrachtwagens die Roelofsen Horse Trucks aan haar klanten levert. 

Roelofsen Horse Trucks is begonnen als eenmanszaak en is sinds 1987 gevestigd in Raalte. Vandaag de dag is het carrosseriebouwbedrijf de grootste van Nederland en één van de grootste van Europa. Het bedrijf telt 80 medewerkers die er voor zorgen dat op jaarbasis ongeveer 45 grote vrachtwagens en tussen de 150 en 200 kleinere vrachtwagens gebouwd worden, geheel volgens de wensen van de toekomstige eigenaren. Alles wordt vanuit niets opgebouwd. Een kaal chassis arriveert in de werkplaats in Raalte waarna het gehele productieproces daar plaatsvindt en er een luxe paardenvrachtwagen met living de werkplaats weer uitrijdt. Hoewel het bedrijf bekend staat om de paardenvrachtwagen komen er jaarlijks ook een aantal speciale projecten voorbij zoals luxe campers, motorhomes en mobiele werkplekken.  

‘Combinatie toch echt wel pittig’

Dominique Nijhof-Roelofsen besloot twee jaar geleden te stoppen met rijden en full-time in het bedrijf van haar vader te gaan werken. “Ik heb werken in het bedrijf eerst gecombineerd met het rijden. Dan was ik halve dagen op de zaak en halve dagen op stal te vinden,” begint Dominique. “Ik kwam erachter dat die combinatie toch echt wel pittig is. Ik ben iemand die alles goed wil doen en niet half. Ik kreeg meer het gevoel dat ik twee dingen half deed en daarom besloot ik toch full-time in het bedrijf te gaan werken.”

‘Half-half werkt voor mij niet’

Met deze keuze van Dominique neemt de jonge generatie langzaam het stokje over. De 29-jarige zorgt voor verjonging in het bedrijf en op deze manier blijft Roelofsen Horse Trucks vernieuwen op het gebied van bouw, design en klantenbinding. Dominique is een manusje van alles in het bedrijf. Ze doet marketing, verkoop en probeert nieuwe ideeën te realiseren. De Roelofsen Drivers Club is daar een voorbeeld van. “Het is niet alleen de vrachtwagen die de klant koopt. Met de Drivers Club bieden we nog wat extra’s zoals onder andere vrijkaarten voor evenementen en netwerkborrels. Laatst hadden we een Masterclass van Jeroen Dubbeldam en Cian O’Connor. De twee topruiters gaven elkaar les en dat is voor iedereen interessant omdat beiden op hoog niveau presteren. We zijn meer dan alleen een merk en dat willen we op deze manier naar buiten dragen.” Op de vraag of de oud-amazone het rijden mist, antwoordt Dominique: “Eigenlijk niet echt en dat verbaast veel mensen wel. Ik heb met de paarden de doelen bereikt die ik wilde en geen nieuwe doelen meer gesteld. Ik heb het rijden daarna natuurlijk langzaam afgebouwd en daardoor misschien ook wel goed afgesloten. Half-half werkt voor mij niet. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen en niet afraffelen.” De oudste Roelofsen-telg sluit voor het rijden de deur nog niet compleet: “Ik heb nu niet de tijd om het goed te doen door het werk en mijn dochter Jazzlyn. Misschien dat het ooit wel weer meer gaat kriebelen en ik weer begin, maar voor nu nog niet.”

 

Meer weten over Roelofsen Horse Trucks, wat het bedrijf precies maakt, hoe de trucks er van binnen uitzien en de speciale projecten die al gebouwd zijn? Volg dan Roelofsen Horse Trucks op Facebook en Instagram of bezoek de website www.roelofsen.eu.