[PERSBERICHT 1-10-2015] De Twentse amazone Kirsten Rikkert is de winnares van de hoogste springrubriek op de openingsdag van het internationaal springconcours CSI Salland. Op donderdagavond moest ze al als vijfde van start in de 1.40m Guts Communication Prijs met 53 deelnemers en bleek ze niet te kloppen met haar succespaard Sorrento, waarmee ze al veel gewonnen heeft.

“Ik weet dat Sorrento een snel paard is van zichzelf. Hij is super wendbaar en heeft een super karakter, wat enorm in je voordeel is. Ik besloot om er voor te gaan, zonder al te gek te rijden in dit direct op tijd. En dat is gelukt”, lacht de amazone uit Enter. Daar komt bij dat ze inmiddels al vijf jaar internationaal rijdt met Sorrento, de 16-jarige zoon van Kingston x Faram, dus het tweetal kent elkaar door en door en voelen haarfijn aan waar ze risico kunnen nemen in de jacht naar de snelste tijd.

Kirsten Rikkert heeft inmiddels al wat opvolging klaar staan en in opleiding, zodat Sorrento op 1.40 en 1.45m kan blijven lopen. “Dat past hem goed en daar heeft hij ontzettend veel plezier aan. Hij is topfit. Als hij de vrachtwagen hoort, staat hij al te stampen op stal. Hij wil mee op concours!”

Met 2,34 seconden verschil werd Lennard de Boer tweede in deze proef met Bonea Field (v. Corland), voor de Ier Conor Drain met Artistiek (v. Air Jordan Z) van Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht en Franklin Posmus op So It Be (v. Tadmus). Peter Geerink completeerde het Stal Rikkert-feestje door in de top-5 te finishen met hun hengst Another Pleasure (v. For Pleasure).

Geerink is alweer een jaar de vaste trainer van Kirsten Rikkert. “Voorheen trainde ik bij Robert Vos, waar ik een super tijd mee had en waar we nog steeds heel goed mee kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat je van iedereen wat kan leren. Natuurlijk hebben Robert en Peter hun eigen stijl, maar je moet datgene eruit halen wat bij je past. Ik ben heel echt heel blij met de trainingen. Peter is zo fanatiek. We doen veel dressuurmatige springtrainingen, waarbij hij op de kleine puntjes let. Verder heb ik nog dressuurles van Roelie Bril. Dat alles bij elkaar maakt net het verschil. Dat Peter zo goed presteert met ons paard is ook leuk. Hij wilde zijn internationale carrière weer oppakken, maar had weinig paarden voor dat werk staan. Another Pleasure paste hem wel, ze hadden meteen een klik.”

De Sterre Stichting
Peter Geerink verdiende vanavond 210 euro aan prijzengeld, maar stond de helft af aan het goede doel De Sterre Stichting waarvoor geld opgehaald werd. Tijdens de druk bezochte businessmeeting op de VIP konden bedrijven zich tegen een bedrag laten koppelen met een ruiter in de ring en dat leverde 1.240 euro op. Jan Schuttert van Handelshuis Schuttert uit Ommen schoot raak met Kirsten Rikkert en besloot het totaal aan te vullen tot 2.000 euro. De Sterre Stichting zet zich in voor de verbetering van de behandelwijze van kinderkanker en de opvang van ouders en familie van ernstig
zieke kinderen.

Wat betreft de overige drie springrubrieken op donderdag, die werden ook gewonnen door Nederlandse ruiters. Leonie Jonkers was met Berghgraaf de beste in de 1.35m Hotel de Zwaan Prijs. Fabienne Roelofsen, dochter van CSI Salland-hoofdsponsor Jonny Roelofsen van Roelofsen Horse Trucks Raalte, won met Hallo Hallo de 1.30m Wensink Automotive Prijs. De 1.20m CSI Salland Prijs ging naar Rianne Nalis met Aninn.

Het evenement is tot en met zondag gratis te bezoeken. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt de paardensport afgesloten met een feestavond. Zondagmiddag wordt het hoofdnummer verreden, de Grote Prijs van CSI Salland.

www.csisalland.nl

Uitslagen donderdag 1 oktober 2015:

Guts Communication Prijs, Big Tour 1.40m direct op tijd:

 1. Kirsten Rikkert, NED, Sorrento (Kingston)
 2. Lennard de Boer, NED, Bonea Field (Corland)
 3. Conor Drain, IRL, Artistiek (Air Jordan Z)
 4. Franklin Posmus, NED, So it Be (Tadmus)
 5. Peter Geerink, NED, Another Pleasure (For Pleasure)

Hotel de Zwaan Prijs, Medium Tour 1.35m tweefasen:

 1. Leonie Jonkers, NED, Berghgraaf
 2. Gerben Morsink, NED, Clintino (Clinton)
 3. Edwin Klokman, NED, Can Can (Lord Z)
 4. Hans van der Kolk, NED, Britney (Sydney)
 5. Juulia Jylas, FIN, Replay (Fandzi de St.Paul’ecolit)

Wensink Automotive Prijs, Small Tour 1.30m tweefasen:

 1. Fabienne Roelofsen, NED, Hallo Hallo (Hinault)
 2. Harrie Wiering, NED, Dolcevita (O’Brien)
 3. Liza Tiebot, NED, C’est la Vie (Namelus R)
 4. Carry Huis in ‘t Veld, NED, Dame Blanche (Clinton)
 5. Micky Morssinkhof, NED, Care for Love (Cardento)

CSI Salland Prijs, Small Tour 1.20m direct op tijd:

 1. Rianne Nalis, NED, Aninn (Burggraaf)
 2. Wiljan Laarakkers, NED, Frits (Excenel V)
 3. Robbin Robijn, NED, Görlitz (Guidam)
 4. Albert Zoer, NED, Edorette (Clinton)
 5. Liza Tiebot, NED, Do (Tangelo van de Zuuthoeve)