Vandaag stond NI Salland in het teken van de klasse B en L. In het B was er sprake van girl power: Joukje Laarman en Sylvia Evers pakten ex aequo de overwinning. In de klasse L was Henry Hoorn de gevierde man en hield Britt Schaper en Gert van den Hof achter zich.

De overwinning in de klasse B was een gedeelde overwinning. Joukje Laarman en Sylvia Evers behaalden beide hetzelfde aantal stijlpunten en pronkten samen bovenaan de uitslagenlijst. Laarman kreeg met Ivan Blue (v.Evan V) 85,5 punten toegekend en Evers behaalde met Jeonita Paulowna (v.Eldorado vd Zeshoek) eveneens 85,5 punten. Frank Gerritsen maakte met Kensington SDO (v.Zapatero VDL) het podium compleet. De Zwollenaar kreeg een 85 punten van de jury en werd derde. Jack Webb werd vierde met Krack Gin (v.Clinton) voor Jose van Dalfsen die met I’m Dutch (v.Carrico) vijfde werd.

Henry Hoorn was de beste in de klasse L. De neef van Angelique Hoorn reed met zijn Jirocco Ut Franryk (v..Zirocco Blue) snel rond in 27,71 seconden en schreef de rubriek op zijn naam. Na een ex aequo in de klasse B was er in de klasse L ook een gedeelde prijs. Britt Schaper, dochter van ruiter Danny Schaper, en Gert van den Hof kwamen precies in dezelfde tijd door de finish. Schaper had Miss Universe van Dorperheide (v.Zilverstar T) gezadeld in de rubriek en van den Hof S.P.R. Gemma. Beiden klokten een tijd van 28,44 en namen de tweede prijs in ontvangst. De jonge Schaper telg bezette daarnaast ook nog de vierde plaats met Bad Boy (v.Zilverstar T) met een tijd van 29 seconden rond. The Match deelneemster Kim Zantingh finishte met Caressa Z (v.Carrera VDL) in 29,10 en werd vijfde.