Net als vorig jaar staat ook dit jaar ‘The Match – Kiezen voor de Toekomst’ weer op het programma op Nationaal Indoor Salland. Jonge ruiters en amazones strijden voor een stageplek bij of lessen van twee topruiters en één topamazone die als jury de talenten beoordelen. Door middel van een motivatiebrief en ingestuurde video zullen de ruiters en amazones geselecteerd worden om vervolgens op vrijdag 4 oktober in Mariënheem aan de start van ‘The Match’ te verschijnen. Alle deelnemers zullen twee rondes rijden en tussen de eerste en tweede ronde zullen de juryleden feedback en cijfers geven. De tweede ronde moet uitwijzen of de talenten de feedback op hun eerste ronde op de tweede toe kunnen passen.

Dit jaar bestaat het jurypanel van de tweede editie van ‘The Match’ uit Hendrik Jan Schuttert, Angelique Hoorn en Lennard de Boer. Deze drie zullen het stokje overnemen van Ernesto Canseco, Pim Mulder, Daan van Geel en Michael Greeve die in de eerste editie de deelnemers beoordeelden. Dit jaar zullen een totaal van 10 deelnemers geselecteerd worden en twee rondes rijden onder toeziend oog van drie deskundige juryleden. De beste drie combinaties mogen kiezen van welk jurylid zij les willen. Laten we een rondje langs de “coaches” gaan om ze kort even voor te stellen.

Hendrik Jan Schuttert
Hendrik Jan Schuttert, al vanaf dag één als ambassadeur nauw betrokken bij CSI en NI Salland, draait al vanaf zijn jeugd goed mee in de springsport en werd in 2012 verkozen tot Rabo Talent van het Jaar. Schuttert heeft in menig landenwedstrijd de Nederlandse driekleur verdedigd en heeft overwinningen in de 2* Grote Prijzen van Wierden en Mariënheem, de 4* Grote Prijs van Kopenhagen en de prestigieuze 5* GP van Hickstead op zijn palmares staan. Schuttert traint meerdere talenten op verschillende niveaus en zal in “The Match” zijn opgedane kennis toe kunnen passen en de deelnemers van vakkundig commentaar kunnen voorzien.

 

Angelique Hoorn
Angelique Hoorn beleefde met haar toppaard Blauwendraad’s O’Brien grote successen en heeft net als Schuttert veel in het oranje jasje meegestreden. Hoorn werd geselecteerd voor de Olympische Spelen van Hong Kong en hielp daar Nederland aan de vierde plaats in de landenwedstrijd. Ook in de landenwedstrijden van Barcelona (3e), St. Gallen (3e) en Aken (2e) droeg Hoorn haar steentje bij aan de successen van het Nederlandse team. Daarnaast schreef de amazone ook de 3* Grote Prijs van Zuidlaren op haar naam en werd Angelique tweede in de 4* Grote Prijs van Geesteren. In 2017 kreeg de amazone aan Brego R’N B een nieuwe troef en schreef met hem gelijk de 2* Grote Prijs van Kronenberg op haar naam. Ook met dit paard verscheen Hoorn meerdere malen op het hoogste niveau waarna Brego R’N B verkocht werd naar Amerika. Hoorn heeft ook de nodige ervaring te bieden aan ‘The Match’ en zal de talenten ongetwijfeld zeer passende feedback kunnen geven.

 

Lennard de Boer
De winnaar van de Grote Prijs van NI Salland vorig jaar Lennard de Boer zal dit jaar ook toetreden tot het jurypanel van ‘The Match’. De 26-jarige ruiter was vier jaar lang in dienst bij Marcel de Boer en maakte daarna de overstap naar de BWG Stables van de gebroeders Schröder. Als stalruiter van Marcel de Boer boekte Lennard vooral veel succes met meerdere (jonge) hengsten in de KWPN hengstencompetities. In dienst van de BWG Stables kon de ruiter zijn eerste overwinning in een Grote Prijs aan zijn palmares toevoegen. Met Dento schreef Lennard de 2* Grote Prijs van Lier op zijn naam in 2018. Daarnaast won de ruiter met hetzelfde paard ook de GP van NI Salland vorig jaar. Aan het begin van dit jaar stopte Lennard bij de BWG Stables en startte zijn eigen stal. Vorige maand op de Drentse kampioenschappen won de ruiter de titel in zowel het Z als het ZZ. Met de ervaring die Lennard tot nu toe opgedaan heeft, is ook deze ruiter een hele mooie toevoeging aan het jurypanel.

Meedoen aan “The Match”? Dat kan! Stuur een motivatiebrief met een pasfoto en een springfilmpje per email naar jb@csisalland.nl en wie weet ben jij één van de 10 talenten die mee mag strijden voor de prijzen!