De klassen M en Z waren er twee voor de dames. De eerste vijf prijzen in het M vielen allen ten prooi aan dames met Hanna de Vries als aanvoerder van de uitslagenlijst. In het Z was Meike Zwartjens goed voor de winst en wist Steven Veldhuis een volledige dames top vijf te voorkomen. Het ZZ viel ten prooi aan Frank Buitenhuis, waarmee de ruiter zijn tweede overwinning boekte van NI Salland 2019 na de overwinning in het L op dinsdag.

Hanna de Vries. Foto: FotoTrailer

Hanna de Vries was vanmiddag de beste in de klasse M op de derde dag van NI Salland 2019. De amazone pakte de overwinning met haar Numero’s Diamond (v.Numero Uno) en hield Hilde Veenstra achter zich. De Vries klokte 27,80 seconden en Veenstra stuurde After Pleasure Toltien (v.For Pleasure) rond in 28,13 en werd tweede. Lammie Teunissen en De Boer-Horsetrucks High Five (v.Toulon) deden er 28,49 seconden over en eindigden als derde. Hilde Veenstra bezette met Bikker K (v.Taloubet K) ook nog de vierde plaats voor Meike Zwartjens en New Balance van ’t Meulenhof (v.Elvis ter Putte) die vijfde werden.

Ook Girlpower in het Z

Meike Zwartjens. Foto: FotoTrailer

Ook in de klasse Z voerden de meiden de top van het klassement aan. Meike Zwartjens was de beste met Gallard de la Pomme (v. Nabab de Reve). De amazone reed een tijd van 26.18 en dat was genoeg om de eerste prijs in ontvangst te mogen nemen. Britt Wiefferink en Apourti (v.Quinar) kwamen door de finish in 26.45 en eindigden op de tweede trede van het podium. Josta van Straaten maakte het all-ladies podium compleet. Van Straaten stuurde haar Ciao Bella S (v.Triomph de Muze) rond in 27.38 seconden en eindigde als derde. Steven Veldhuis en de Carambole-zoon Ido W tekenden voor de vierde plaats en Jessie Wiefferink en My Lady (v.Mylord Carthago) pakten nog een vijfde prijs mee.

Dubbelslag voor Buitenhuis

Frank Buitenhuis. Foto: FotoTrailer

Frank Buitenhuis pronkte bovenaan de uitslagenlijst van het ZZ. Buitenhuis reed met Flow (v.Tangelo vd Zuuthoeve) een strakke en snelle tweede fase en liet de tijd stilstaan op 31,99 seconden. Pim Mulder deed er met Gondola B (v.Ultimo) net wat langer over. Het duo finishte in 32,43 seconden en mocht achter Buitenhuis opstellen. Iris Hakvoort nestelde zich op de derde plaats met Hercules (v.Zirocco Blue) voor Monica Borger met Fantasy Lady (v.Clinton) die vierde werd en Gert van den Hof die met Eldorado (v.Corland) vijfde werd.