De afsluitende rubriek op vrijdagavond was de Finale van NI Salland 2019 aangeboden door Roelofsen Horsetrucks. Hierin was Britt Wiefferink de heren de baas en verwees Steven Veldhuis en Pim Mulder naar de plaatsen twee en drie.

Een totaal van acht combinaties plaatsten zich voor de allesbeslissende barrage en het was Britt Wiefferink die het beste uit de bus kwam. De amazone stuurde haar Apourti (v.Quinar) razendsnel het barrage parcours rond en reed geen meter te veel. Het duo liet de klok stilstaan op 28,70 seconden en dat was genoeg om de hoogste eer op te mogen eisen.

Meest winnende ruiter

Steven Veldhuis deed een goede poging om Wiefferink van haar troon te stoten. De Haaksbergenaar stuurde Installera Balia RS (v.Emerald) rond in 29.17 seconden en kwam daarmee net tekort. Veldhuis eindigde als tweede maar werd nog wel gekroond door de organisatie als meest winnende ruiter van deze editie van NI Salland 2019. De winnaar van de M-finale Pim Mulder mocht in de 1.30m finale als derde opstellen. Met Hazelhorst I (v.Cardento) klokte de ruiter 30,21 en maakte het podium compleet. Josta van Straaten en Ionne-S (v.Corland) waren goed voor de vierde plaats en Steven Veldhuis bezette naast de derde ook de vijfde plaats, dit maal met Ido W (v.Carambole).