CSI/NI Salland is tot stand gekomen dankzij de inzet en het enthousiasme van een fantastische club mensen.

Ooit ontstaan in de jaren “60 bij Mans Bartels heeft rijvereniging de Heemruiters, met als bakermat Mariënheem hippisch centrum Manege Bartels opgericht. Een groot aantal leden en liefhebbers zorgen dagelijks voor het onderhoud en zijn steeds uit op verbeteringen en uitbreiding. Dit heeft geresulteerd in een uitmuntende accommodatie met veel faciliteiten.

Om deze faciliteiten beter tot hun recht te laten komen en meer ruiters en liefhebbers hier van te laten profiteren is er contact gezocht met topruiters Wim en Ben Schröder, Mark Houtzager en Willem Greve. Zij hebben ons geholpen en geadviseerd met betrekking tot het organiseren van trainingsparcoursen waaruit CSI/NI Salland uiteindelijk is voortgevloeid. De gebroeders Schröder zijn goede ambassadeurs voor ons concours, net als jonge talenten zoals Hendrik-Jan Schuttert en Dominique Roelofsen. Zij matchen perfect met een jong evenement als CSI Salland en ook zij hebben hun mederuiters geënthousiasmeerd, waardoor we ieder jaar een top deelnemersveld hebben.

Daarnaast biedt CSI/NI Salland sponsoren uit de omgeving een platform om de regio Salland zowel sportief als zakelijk te promoten. Een goed voorbeeld hiervan is hoofdsponsor Roelofsen Horsetrucks. Ons event biedt een platform aan lokale ondernemers, wat vervolgens zowel binnen als buiten de regio Salland een positieve uitwerking heeft.

Het draagvlak om de (inter)nationale springsport naar Salland te halen blijft onverminderd groot en in enkele jaren tijd hebben we een wedstrijd neergezet die een vaste waarde heeft op de kalender. We rekenen ons rijk met een schare trouwe en ongelofelijk enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn naast alle sponsoren en ruiters van ongekend belang voor het slagen van ons concours. We kijken dan ook bijzonder uit naar de start van het indoorseizoen bij CSI/NI Salland!