Twee beroemde Nederlanders, geboren Sallanders en oud-klasgenoten die elkaar al 25 jaar niet meer hebben gesproken, zien elkaar deze week tijdens het internationaal springconcours CSI Salland in Mariënheem. Op donderdagavond 1 oktober zal Olympisch-, Europees- en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam geïnterviewd worden door zanger en gitarist Erwin Nyhoff, die landelijk bekend werd als finalist van de Voice of Holland. Het kan niet anders; in een dergelijk interview zit natuurlijk muziek.

De ontmoeting vindt plaats tijdens de netwerkbijeenkomt Salland Samen van de Vrienden van CSI Salland, die om 19.00 uur van start gaat. Doel is om ondernemers en organisaties in Salland bijeen te brengen in de ambiance van internationale paardensport. De avond staat natuurlijk in het teken van de internationale springsport. Op het programma staat een 1.40m rubriek, die als kwalificatie geldt voor de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland op zondagmiddag.

De ondernemers kunnen zich voor een klein bedrag laten koppelen aan een ruiter. Degene die gekoppeld is aan de rubriekswinnaar mag de prijs uitreiken en de cheque met de totale opbrengst overhandigen aan de Sterre Stichting, die zich sterk maakt voor de verbetering van de behandelwijze van kinderkanker en de opvang van ouders en familie van ernstig zieke kinderen.

Jeroen Dubbeldam komt zelf ook in actie te paard en is op zaterdagavond te zien tijdens een springclinic. CSI Salland gaat donderdag van start en biedt elke dag gratis toegang. Voor de kinderen is er op zaterdagmiddag een kindermiddag met onder andere een speurtocht, schminken en een rondleiding. Op vrijdagavond sluit DJ Sylvester de dag af en op zaterdag draait DJ Total Tommy tot in de late uurtjes.

www.csisalland.nl